image
Sursa foto: jurnal.md

Vremea spectacolelor electorale // Mai pe scurt

Mai pe scurt, ieri prim ministrul Filip ne-a mai arătat un spectacol. Pentru că gata, până la alegerile de la 24 februarie, guvernanții nu își vor mai face treaba, ci vor da spectacole, iar ministerele vor deveni un fel de teatre. De data aceasta e vorba de Ministerul Sănătății și nici nu mai trebuie să vă spun ce actriță știe să fie noua ministră Silvia Radu. Ieri Filip a înmânat cheile de la ambulanțele noi pentru spitalele din Chișinău. Și fiindcă vremea era mohorâtă și rece, spectacolul nu a durat mult, vreo 10-12 minute, pentru că o fi ea importantă sănătatea populației, da mai importantă e sănătatea guvernanților, doamne ferește să răcească vreun tâlhar.

Spuneți-mi, vă rog, cu ce ocazie să faci spectacol din dotarea unui spital cu o ambulanță? De când a da o ambulanță a devenit o mare realizare, un neobișnuit succes?! Este un lucru de rutină, o obligație elementară. Mai mult, și Filip, și Radu au spus că dotarea cu ambulanțe a spitalului face parte din reforma sistemului sănătății. Băieți, da dotarea spitalelor cu loturi de seringi, pastile și pere de astea de gumă pentru clisme, tot face parte din reforma sistemului sănătății?!

Sigur, eu ca orice om normal vreau să mă bucur că la spitale au ajuns niște ambulanțe noi. Da cum să te bucuri când știi ce mizerie e în spitale și cum sunt lăsați oamenii să moară. Și mai ales cum sunt remunerați și ce viață au medicii. Eu încă de la școală țin minte că le purtam un mare respect colegilor care au intrat la medicină. Pentru că este una dintre puținele meserii despre care poți spune că omul o alege pentru a face bine. Să pui un om bolnav pe picioare, să-i vezi mulțumirea și recunoștința aceea minunată în ochi, ce poate fi mai plăcut și mai frumos decât asta?! Și în ce hal i-am adus noi pe medicii noștri, cum i-am învățat să ia mită, cum i-am alungat pe cei mai buni din țară! Da, știu că sunt printre ei și inși corupți ”din născare”, ca să zic așa, dar marea majoritate chiar și-au dorit această meserie pentru a avea plăcere din a face bine.

Filip, da de ce nu le-ai majora ca lumea leafa medicilor, de pildă? Măcar așa ca judecătorilor. Nu se poate, pentru că judecătorii vă deservesc pe voi, bandiții, și ei trebuie plătiți bine. Da medicii, ce folos din ei?! Și încă un detaliu. Ambulanțele astea sunt de marca Mercedes, dar de fabricație turcească. Deci, de la prietenul Erdogan. Eu sunt convins că la mijloc e o mare șmecherie, precis nu s-a trecut fără un otkat bun, dar voiam să spun despre altceva. Domnule prim ministru, da cum de ți se dă limbă să vorbești despre sănătate, după ce ai trimis niște profesori în pușcăriile lui Erdogan unde acum e vai de sănătatea lor?! Știi în ce stare sunt soțiile și copiii acestor profesori rămași în Moldova? Citisem undeva că unul din copiii aceștia, după ce i-a fost arestat tatăl, a încetat pur și simplu să mai vorbească.

Mai pe scurt, o ultimă întrebare pentru Filip: pe când un spectacol și cu cele două mașini TOMA cu care o să vă ocupați de sănătatea protestatarilor?

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: