image
Sursa foto: Captură // jurnaltv.md

Ședință amânată în cazul Andronachi

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi, cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul fraudei bancare, ar putea reveni în penitenciar. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au examinat aseară demersul procurorilor anticorupție. Decizia privind schimbarea măsurii preventive va fi anunțată vineri. Andronachi, care a fost prezent la ședință, pledează nevinovat.

În ședința preliminară, procurorul de caz, Gheorghe Iapără, a cerut instanței schimbarea măsurii preventive aplicată lui Vladimir Andronachi din „arest la domiciliu„ în „arest în penitenciar”, pentru 30 de zile. Motivul invocat este că fostul deputat și-a manipulat brățara de la picior pentru a bloca sistemul de monitorizare.

„A fost petrecută ședința preliminară și examinate demersurile prezentate atât de către partea apărării, cât și de partea acuzării. Încă nu s-a luat decizia. Urmează să se expună pe 19 mai”, a spus procurorul Gheorghe Iapără.

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi este cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Cauza respectivă a fost disjunsă din dosarul denumit „frauda bancară”. Procurorii spun că Andronachi a avut și un complice, dar unde se află acesta, nu se știe. Potrivit anchetei, învinuiții au prejudiciat Republica Moldova cu peste 26 de milioane de lei. Banii sustrași, în sumă de peste un milion de dolari şi aproximativ 800 de mii de euro, au fost spălați în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și în contul companiilor din cadrul grupului criminal organizat, condus de Vladimir Andronachi. Andronachi a fost reținut pe 2 noiembrie 2022 în Ucraina și extrădat în Republica Moldova. Acesta riscă până la 25 de ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: