image
Sursa foto: jurnal.md

Peste 300 de kg de detergenți și 70 articole de parfumerie, introduse ilegal pe teritoriul țării; Mărfurile, ridicate

Ofițerii echipelor mobile au identificat și anihilat o schemă de introducere frauduloasă a bunurilor de larg consum pe teritoriul Republicii Moldova. Peste 300 de kg de detergenți și 70 articole de parfumerie, toate cu marcajele unor producători de talie internațională, au fost reținute în sudul țării.

Schema a fost deconspirată după ce, în baza unor informații deținute, echipele mobile au stopat, la ieșire din orașul Cimișlia, autoturismul condus de un cetățean moldovean, în vârstă de 32 de ani.

În cadrul controlului, funcționarii vamali au constatat că mijlocul de transport era încărcat cu diverse mărfuri de origine străină, în cantități comerciale, fără ca șoferul să dețină vreun act de proveniență asupra acestora.

Conform procedurii, autovehiculul a fost însoțit în zona de control vamal din proximitate pentru efectuarea verificărilor detaliate, iar, ca urmare, vameșii au reținut peste 300 de kg de detergenți și 70 articole de parfumerie cu marcajele unor branduri renumite, fiind susceptibile de a aduce atingere mai multor drepturi de proprietate intelectuală.

Mărfurile, valoarea cărora se estimează preventiv la 200.000 de lei, au fost introduse fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova, fără a fi declarate organului vamal și fără achitarea plăților vamale.

Cazul este cercetat în continuare de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii acestora la răspundere, în conformitate cu prevederile legale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: