image
Sursa foto: Jurnal.md

PD: Unica soluție pentru a depăși criza sunt consultările; Nu vom negocia cu Partidul Șor și transfugii

Partidul Democrat consideră că actuala criză politică poate fi depășită doar prin consultări și dialog cu fracțiunile parlamentare și președintele Maia Sandu. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul democraților, Pavel Filip.

„Blocajul în care suntem poate fi rezolvat doar prin dialog. Președinția trebuie să inițieze cât mai curând aceste consultări, altfel devine sursa blocajului, nu sursa soluției”, a spus Pavel Filip.

Liderul PD a mai adăugat că dialogul este necesar nu doar din cauza crizei politice, ci și a celei economice și sanitare fără precedent cu care se confruntă la momentul actual populația din Republica Moldova.

„Pandemia de COVID-19 a revenit în forță, numărul de noi infectări a crescut alarmant. Între timp deficitul bugetar a atins în decembrie un nivel maxim istoric, de zece miliarde de lei. Toate ramurile economiei scad. În spatele acestor cifre sunt oameni care vor să știe ce îi așteaptă în continuare, oameni care vor să știe dacă spitalele vor avea paturi pentru ei, dacă vor putea să-i trateze și să-i salveze. Oameni care vor să știe dacă vaccinul mai vine și când”, a mai spus Pavel Filip.

Potrivit deputatului singura soluție în această situație sunt consultările care ar putea fi inițiate de Președinție. Totodată el a accentuat că PDM nu va purta discuții nici într-un caz cu grupul Șor și transfugii. 

Amintim că președintele Maia Sandu a anunțat ieri că viitorul RM poate fi decis doar prin intermediul unor alegeri anticipate sau referendum.

Potrivit președintelui, populația nu mai poate să accepte un Parlament care a ajuns o piață politică, în care se vând și se cumpără deputați.

Președintele a mai menționat că aceste schimbări sunt necesare deoarece în actualul Parlament nu există 51 de deputați care să susțină lupta anticorupție și că orice Guvern care va deranja schemele de corupție ale alianței Dodon-Șor-Plahotniuc va fi demis.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: