image
Sursa foto: Getty Images

Ronaldo nu a avut nevoie de mult timp pentru a intra în istoria lui Juve: Performanţă unică în ultimii 60 de ani

Cristiano Ronaldo a avut nevoie de doar 10 etape pentru a intra în istoria lui Juventus. Portughezul a reuşit o performanţă unică în ultimii 60 de ani.

Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur a aşteptat până în etapa a patra din Serie A pentru a marca primul gol în Italia, însă de atunci este de neoprit. Ronaldo are deja la activ două doppiette, inclusiv una în ultima etapă, în victoria 2-1 cu Empoli, şi a ajuns la 7 goluri, urcând pe locul 2 în topul golgheterilor.

De şase decenii nu s-a mai întâmplat ca un fotbalist să înscrie de şapte ori în primele 10 meciuri disputate pentru bianconeri în campionat. Ultimul care o făcuse a fost galezul John Charles.

Proaspăt transferat de la Leeds United, Charles a marcat tot 7 goluri în primele 10 etape, în sezonul 1957/58, pe care l-a încheiat pe primul loc în clasamentul golgheterilor (28 de reuşite), iar Juventus a cucerit titlul.

În perioada care a trecut de atunci, niciunul dintre atacanţii lui Juve nu a putut să-i calce pe urme. Gonzalo Higuain, Carlos Tevez şi Filippo Inzaghi au reuşit câte 6 goluri, în timp ce Zlatan Ibrahimovic şi David Trezeguet s-au oprit la 5.

Deocamdată, Ronaldo este depăşit în ierarhia marcatorilor din Serie A doar de revelaţia Krzysztof Piatek (9 goluri). Însă polonezul nu a mai înscris în ultimele două etape, iar forma lusitanului de 33 de ani pare să indice că preluarea poziţiei de lider este o chestiune de timp.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: