image
Sursa foto: Profimedia

Reacția UEFA, după ce Super Liga Europei a primit ”undă verde”

Curtea Europeană de Justiție a decis că FIFA și UEFA au făcut abuz de putere în ceea ce privește poziția față de Super Liga Europei, competiția cu circuit închis organizată de ”granzii” Europei, despre care s-a vorbit în urmă cu doi ani.

Atunci, cele două foruri au anunțat sancțiuni dure pentru echipele implicate și au amenințat chiar și cu excluderea din competițiile europene.

Astfel, Super Liga a primit ”undă verde”, iar cluburile care vor participa nu pot fi sancționate de cele două organisme de conducere ale fotbalului.

Totuși, multe cluburi au anunțat deja că s-au retras din proiectul Super Ligii, iar singurele echipe rămase sunt Barcelona și Real Madrid. Juventus, cea de-a treia echipă care a susținut vehement Super Liga, s-a retras din proiect după ce Andrea Agnelli și-a dat demisia din funcția de președinte al clubului.

La scurt timp după verdictul Curții Europene de Justiție, Aleksander Ceferin, președintele forului continental, a avut o reacție inedită. Chiar dacă a declarat că UEFA nu va mai încerca să boicoteze Super Liga Europei, Ceferin a ironizat noua competiție despre care a spus că va fi organizată doar între două cluburi.

”Noi nu vom încerca să îi oprim. Pot să creeze ce vor. Sper că vor organiza această competiție cât mai repede, cu două cluburi. Sper că știu ce fac, dar nu sunt prea singur de acest lucru”, a spus Aleksander Ceferin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: