image
Sursa foto: Twitter

Amnesty International avertizează că guvernul britanic nu poate ignora legislaţia privind avortul din Irlanda

Guvernul britanic nu poate continua să ignore faptul că în Irlanda de Nord există o interdicţie aproape totală în cee ace priveşte avortul, susţine Amnesty International, conform The Guardian.

Gruparea pentru drepturile omului a descris victoria taberei pentru liberalizarea avortului în referendumul din Republica Irlanda ca fiind “o victorie mare pentru drepturile femeilor” dar a adăugat că femeile din Irlanda de Nord sunt “persecutate de o interzicere a avorturilor încă din era reginei Victoria”.

Irlanda de Nord este în prezent singura regiune din Marea Britanie în care Actul Avortului din 1967 nu se aplică, susţine Grainne Teggart, managerul de campanie al Amnesty International din Irlanda de Nord.

“Este o ipocrizie şi o insultă pentru femeile nord-irlandeze că suntem forţate să călătorim pentru servicii medicale esenţiale pe care nu le putem accesa acasă. Guvernul britanic nu poate ignora această situaţie. Nu putem fi uitate într-un colţ al Regatului Unit şi tratate ca cetăţeni de mâna a doua”, a afirmat Teggart.

Curtea Supremă a Marii Britanii este aşteptată să hotărască în curând dacă interzicerea avortului încalcă drepturile femeilor din Irlanda de Nord. De asemenea, în septembrie, un tribunal din Londra va analiza cazul unei mamei care este pusă sub acuzare pentru că a cumpărat pastile de avort pentru fiica sa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: