image
Sursa foto: facebook.com/sgatcan

Dungaciu: „Cazul Gațcan te aruncă în afara normalității; E nevoie de o presiune teribilă ca să înțelegem ce s-a întâmplat”

Comportamentul ciudat al deputatului Ștefan Gațcan seamănă tot mai mult cu cel al unui ostatic. „Am văzut că, la Parlament, domnul Gațcan era însoțit azi (joi) de pază și de domnul Furculiță (șeful deputaților socialiști) inclusiv la WC”, a menționat deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

La rândul său, deputatul „Pro Moldova” Vladimir Cebotari a spus că domiciliul și biroul lui Ștefan Gațcan au fost percheziționate neautorizat, iar deputatul a fost bătut de o „echipă de bravi bărbați”, „condusă” – spune Cebotari – de Corneliu Furculiță. „Sunt și martori în acest sens”, a precizat deputatul.

Mai mult, în cadrul emisiunii, Cebotari a spus că săptămâna trecută Gațcan nu a stat doar în România. „Cineva s-a speriat atunci când am plecat în afara țării cu chestiuni de familie. S-a speriat că m-am dus după dl Gațcan și imediat i-au schimbat locația. Cunosc unde a fost dus, dar el vă va spune singur mai târziu”, a menționat Cebotari. „A fost dus în România, după care din România în altă parte, apoi adus înapoi în România”, susțime Cebotari.

Potrivit lui, Gațcan este ținut astăzi ostatic. „I s-au băgat cei 6 angajați ai SPPS care nu-i permit să meargă singur nici la baie. Nu i se permite să aibă nicio comunicare cu nimeni. I-au fost sechestrate telefoanele și alte lucruri. I se întâmplă ceva inimaginabil. Este vorba de chinuri. Acest om trece prin niște frământări ce nu pot fi descrise”, a spus Vladimir Cebotari.

„Episodul cu Gațcan e din altă lume politică. Diferența dintre Est și Vest nu e că în Vest nu se întâmplă lucruri grave, dar că în Vest cei implicați plătesc pentru ceea ce fac. Adică se fac investigații și există mobilizare și discuții politice”, a intervenit, în cadrul emisiunii, sociologul român Dan Dungaciu.

„Cazul Gațcan e ca și anularea alegerilor pentru funcția de primar de Chișinău sub regimul Plahotniuc-Dodon – un gest care te aruncă în afara normalității politice. Asemenea gesturi nici rușii nu mai fac. Ceea ce se întâmpla pe vremea lui Plahotniuc – se întâmplă acum, dar într-un alt scenariu. Și este extrem de grav că nu se discută cazul Gațcan în societate la intensitatea la care s-ar cuveni - la nivel politic și mediatic. E nevoie de o presiune teribilă ca să înțelegem ce s-a întâmplat cu acest personaj, pentru că e implicată Procuratura, MAI, poate și Președinția”, a spus Dungaciu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: