image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu convoacă luni ședința Guvernului: „Vom face primele demiteri și numiri; Avem susținerea Consiliului Europei”

Prim-ministrul Maia Sandu va convoca luni, la ora 11.00, prima ședință a Guvernului. Noul Cabinet de Miniștri își va desfășura ședința în clădirea Parlamentului.

„Mulțumesc cetățenilor care ne sprijină, celor care ne transmit mesaj de susținere, societății civile care și-au făcut public sprijinul. Le mulțumesc reprezentanților organizațiilor internaționale. Chiar acum câteva minute a venit mesajul Consiliului Europei, a fost mesajele mai multor ambasade, mesaje de sprijin pentru procesele democratice, pentru Parlamentul RM, votat în februarie 2019, și pentru deciziile luate ieri”, a menționat Maia Sandu.

Noul premier a anunțat că săptămâna viitoare va începe cu primele demiteri și numiri în funcții. „În această primă ședință se vor pune în discuții primele demiteri și numiri în funcții”, a declarat Maia Sandu.

Șefa Guvernului a fost întrebată ce se va întâmpla cu cei care nu se vor conforma deciziilor noului Executiv privind eventuale demiteri.

„Legea este lege pentru toți. Dacă nu se vor subordona, sancțiunile vor fi pe măsura legii”, a fost răspunsul Maiei Sandu.

Șefa Cabinetului de Miniștri a comentat protestul PD, precum și faptul că noii miniștri nu au acces în clădirea Guvernului, în schimb acolo a primit undă verde șeful PD, Vladimir Plahotniuc.

„Opoziția are dreptul să protesteze, a fost mai urât că și-a bătut joc de animăluțe. În rest, blocajul de la instituțiile de stat este dirijat de PD. Respectiv au permis să intre în casa Guvernului în situația în care instituțiile sunt blocate”, a menționat Maia Sandu.

Premierul a mai spus că pe parcursul zilei de mâine va face o vizită la sediul Guvernului, care este blocat de simpatizanții PD.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: