image
Sursa foto: unian.net

Zelenski, pe primul loc în sondaje cu trei zile înainte de confruntarea finală; Poroșenko, devansat categoric

Cu trei zile înaintea confruntării finale, candidatul la alegerile prezidențiale din Ucraina Vladimir Zelenski rămâne pe primul loc în preferințele alegătorilor și îl întrece detașat pe contracandidatul său, actualul președinte, Petro Poroșenko. Așa arată cel mai recent sondaj de opinie din Ucraina.

Sondajul, realizat de firma de cercetare sociologică „Reiting”, relevă că 58 la sută dintre ucraineni îl vor vota pe Vladimir Zelenski, iar 22 la sută vor opta pentru Petro Poroșenko. Alte 20% dintre alegători nu au decis pentru cine să-și dea votul.

Potrivit sociologilor de la „Reiting”, Zelenski este preferat de cetățenii din estul, sudul și centrul țării. În schimb, Poroșenko rămâne favorit în nordul Ucrainei.

Sondajul a fost realizat pe 3.000 de votanți din toate regiunile, cu excepția Crimeei, în perioada 12-16 aprilie. Într-o cercetare anterioară, publicată de aceeași companie și realizată între 5 și 10 aprilie, Zelenski avea 61% dintre intențiile de vot, iar Poroșenko 24 de procente.

După ce Zelenski a câștigat de aproape două ori mai multe voturi în turul întâi, cei doi candidați se vor confrunta duminică, 21 aprilie, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin. Până atunci însă, vineri seara, vor participa la o dezbatere organizată pe Stadionul Olimpic din Kiev. Potrivit presei ucrainene, evenimentul va costa aproximativ opt milioane de grivne, adică în jur de 300 de mii dolari. Banii ar urma să vină în mod egal din fondurile electorale pentru candidați.

Noutăţile partenerilor

comentarii: