image
Sursa foto: Jurnal.md

Calculatoarele de la etajul cinci al Guvernului au fost golite de informații

Calculatoarele de la etajul cinci al Guvernului nu conțin nicio informație, afirmă premierul Maia Sandu. Șefa Guvernului îi atenționează pe reprezentanții fostului executiv condus de Pavel Filip că au fost obligați să transmită toată informația, inclusiv cea în format electronic, și că ar putea fi pedepsiți prin lege.

„Vreau să mă refer la cei care pleacă din sistem sau cei care sunt demiși. Am observat că atunci când am venit în clădirea Guvernului, aici la etajul cinci, în calculatoarele statului la care au lucrat oameni care trebuiau să lucreze pentru Guvern nu am găsit nicio informație. Deci în toate calculatoarele de la etajul cinci nu s-a găsit nicio informație. Se crează impresia că cei care au lucrat în echipa lui Filip nu au știut că lucrează pentru stat, sau nu au scris niciun document în formă electronică, sau au crezut că lucrează pentru compania lui Plahotniuc și atunci când au plecat au luat toate informațiile”, a declarat Maia Sandu le ședința de astăzi a Guvernului.

„Vreau să-i atenționez pe toți cei vizați că există o procedură legală prin care se transmite informația, inclusiv cea în format electronic. Încălcarea acestei obligațiuni se pedepsește prin lege”, a mai spus Maia Sandu.

Săptămâna trecută, presa a fost invitată astăzi într-un tur al transparenței cu genericul „Ziua ușilor deschise la etajul 5”. Potrivit noului Guvern, pentru amenajarea etajului cinci, unde aveau acces doar fostul premier Pavel Filip și consilierii săi, s-au cheltuit circa 30 de milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: