Breaking News

image
Sursa foto: facebook.com/Ion-Margineanu-si-Unirea

Ion Mărgineanu, fost deputat şi semnatar al Declaraţiei de Independenţă, la 77 de ani a ajuns pe jos la Alba Iulia

Fostul deputat şi unul dintre semnatarii Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova Ion Mărgineanu, care pe 1 noiembrie a pornit pe jos spre Alba Iulia, a ajuns ieri la destinaţie. Profesorul pensionar în vârstă de 77 de ani a mers peste 500 de kilometri pentru a le transmite tuturor românilor mesajul că basarabenii sunt pro-unire.

Fiica lui Ion Mărgineanu, Violeta Gorgos, care administrează pagina de Facebook dedicată acestui eveniment, a scris următoarele: „Tata a ajuns la Alba Iulia și-i așteaptă pe toți românii ca să le spună despre rostul acestui drum”.

Ion MărgineanuIon Mărgineanu

Amintim că fostul deputat a pornit de la Bălți pe 1 noiembrie, pentru a-și împlini un vis, cel de a parcurge „Drumul Unirii”, la împlinirea unui secol de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, de pe 1 decembrie 1918.

Ion MărgineanuIon Mărgineanu
Ion MărgineanuIon Mărgineanu

Pentru a ajunge la timp la destinație, Ion Mărgineanu a mers câte aproximativ 20 de kilometri pe zi. În această perioadă, s-a întâlnit cu foarte mulți oameni binevoitori, care l-au ajutat și încurajat, ne-a spus anterior fostul deputat și profesor de franceză și germană.

Ion MărgineanuIon Mărgineanu

Cei trei copii ai lui Ion Mărgineanu au încercat să-și convingă tatăl să renunțe la ideea de a parcurge pe jos un drum atât de lung, dar nu au reușit. Așa că până la urmă au acceptat inițiativa și l-au susținut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: