image
Sursa foto: INP

Primul șofer beat la volan care a rămas fără permis de conducere este din Glodeni

Primul șofer beat la volan care a rămas fără permis de conducere este din Glodeni. Inspectorii de patrulare au observat un automobil de model „Toyota” care venea de pe o stradă secundară.

Conducătorul văzând mașina de patrulare, a deconectat luminile automobilului deplasându-se încet. Astfel, ofițerii l-au somat să stopeze.

În timpul discuției cu șoferul, polițiștii au simțit un miros de alcool. Fiind supus testului alcoolscopic rezultatul a arătat că bărbatul avea o concentrație de 1, 08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma documentării s-a constat că la volanul mașinii era un tânăr de 27 de ani, originar din orașul Glodeni.

Inspectorii de patrulare fiind în drept legal i-au ridicat permisul de conducere, acesta fiind suspendat de dreptul de a conduce până la decizia finală a instanței de judecată.

Totodată, este pasibil pedepsei de anulare a dreptului de a conduce mijloace de transpor și muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore.

Ulterior, dreptul poate fi redobândit la expirarea a 4 ani de la sentința definitivă, susținerea examenului pentru obținerea permisului în condiții generale de conducere și desfășurarea unui curs de instruire antialcool și antidrog.

În noaptea de 14 decembrie inspectorii de patrulare au documentat în total 3 șoferi în stare de ebrietate la volan.

Totodată, reamintim că începând de astăzi, intră în vigoare noile modificări al Codului Contravențional și Penal. Astfel, șoferii care vor urca în stare de ebrietate al volan, vor rămâne fără permise de conducere până la pronunțarea hotărârii judecătorești.

Noutăţile partenerilor

comentarii: