Potrivit lui Ion Terguță, reprezentantul CECE a plecat la Nisporeni.

„Avem un interes mare din partea observatorilor străini și naționali, dar niciun interes din parte presei. Așa construim statul de drept in Moldova, împinși din urmă de străini și nici cel mai mic efort al nostru”, a comentat candidatul ACUM.

Dovada încălcărilor o conține și niște imagini video apărute pe contul de Youtube al PD, în care se vede clar cum listele nu sunt completate de pretinșii susținători ai oligarhului Vladimir Plahotniuc, ci de niște operatori ai PD, care nici măcar nu fac parte din grupul de inițiativă.

Asta deși legislația electorală prevede că „în lista de subscripție, susținătorul candidatului completează PERSONAL numărul curent, numele și prenumele, anul nașterii, domiciliul, seria și numărul actului de identitate, data la care semnează în listă și își aplică semnătura”.

Iată care încălcările grave admise de Vladimir Plahotniuc la colectarea semnăturilor, potrivit lui Ion Terguță:

- încălcarea art.47 alin.(4) al Codului electoral prin faptul completării listelor de subscripție nu de către susținători PERSONAL așa cum spune legea și cum aceasta s-a aplicat în raport cu alți candidați, ci de către operatori.

- încălcarea art.47 alin.(3) al Codului electoral prin aceea că listele de subscripție au fost completate fără a ține cont de PRIMĂRIILE ÎN CARE LOCUIESC cei ce au semnat în susținerea lui Vladimir Plahotniuc.

- încălcarea art.47 alin.(6) al Codului electoral prin faptul că semnăturile NU AU FOST COLECTATE ÎN PREZENȚA membrilor grupului de inițiativă, ci în lipsa acestora.

Candidatul blocului ACUM pe circumscripția Nisporeni a mai menționat că peste 400 de semnături colectate de acesta i-au fost anulate în mod eronat de consiliul electoral, pe când listele cu semnături depuse de Vlad Plahotniuc au fost declarate valabile absolut toate, chiar dacă pe o listă lipsește seria și numărul buletinului în dreptul unei semnături.