image
Sursa foto: Hepta

Noi PROTESTE violente la Arcul de Triumf din Paris: Zeci de manifestanţi au fost reţinuţi // VIDEO

Zeci de persoane au fost reţinute sâmbătă, în centrul Parisului, în cursul protestelor violente faţă de preţurile mari la carburanţi, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de publicaţiile Le Figaro şi Le Monde.

Mii de persoane au participat, sâmbătă, la un nou miting al mişcării "Vestele Galbene", pe Bulevardul Champs-Élysées din Paris.

Unii manifestanţi au atacat cu pietre forţele de ordine, care au ripostat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene. Zeci de persoane au fost reţinute de forţele de ordine.

Au fost reţinute cel puţin 39 de persoane, a confirmat ministrul francez de Interne, Christophe Castaner.

Guvernul Édouard Philippe a transmis că este "deschis dialogului". "Suntem deschişi dialogului cu cei care sunt pregătiţi în mod sincer pentru acest dialog", a declarat Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al Executivului de la Paris.

Mişcarea "Vestelor Galbene" denunţă preţurile mari la carburanţi, generate de accize, şi nivelul de trai din Franţa.

Preşedintele Emmanuel Macron a adoptat un ton conciliant, dar a refuzat să renunţe la introducerea unei taxe suplimentare pe carburanţi, prevăzută în strategia privind viitorul energetic.

Macron a subliniat că Administraţia de la Paris nu va ceda în faţa violenţelor, subliniind că va aplica un plan care prevede închiderea tuturor termocentralelor pe bază de cărbune şi a unor centrale atomoelectrice până în anul 2022.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: