image
Sursa foto: Profimedia

Turcia s-a retras din proiectul cu Marea Britanie și Irlanda și s-a aliat cu Italia; Decizia UEFA, pe 10 octombrie

UEFA a validat candidatura comună a Turciei şi a Italiei pentru EURO 2032. Anterior anunțului venit de la UEFA, Federaţia Turcă de Fotbal şi-a retras candidatura individuală pentru ediţia din 2028 a Campionatului European.

Prin decizia Turciei, Marea Britanie și Irlanda vor organiza 99 la sută turneul final al EURO 2028.

"În urma anunţului din 28 iulie, care a relevat dorinţa federaţiilor italiană şi turcă de a prezenta o candidatură comună pentru organizarea EURO 2032, administraţia UEFA a scris astăzi ambelor federaţii pentru a confirma că această candidatură comună a fost aprobată în mod corespunzător şi va merge înainte pentru evaluare şi examinare de către Comitetul Executiv", precizează UEFA într-un comunicat, citat de Agerpres.

Forul fotbalistic continental menţionează totodată că, "aşa cum a indicat TFF (Federaţia Turcă de Fotbal) la depunerea cererii de candidatură comună, candidatura sa la organizarea EURO 2028 este, în consecinţă, retrasă".

Retragerea proiectului Turciei pentru EURO 2028 lasă candidatura comună formată din Anglia, Irlanda de Nord, Republica Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor, drept singurul proiect prezentat pentru ediţia respectivă.

De asemenea, UEFA a raportat că desemnarea ţărilor care vor găzdui cele două ediţii ale Campionatului European de fotbal (2028 şi 2032) va avea loc loc pe 10 octombrie, în cadrul şedinţei Comitetului său Executiv.

"Atribuirea ambelor turnee necesită în continuare aprobarea Comitetului Executiv. Expunerile de la acea reuniune vor reprezenta o parte importantă a procesului, care va ţine cont în mod corespunzător de prezentările ofertelor înainte de a se ajunge la o decizie", subliniază UEFA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: