image
Sursa foto: privesc.eu

Grupuri din minim 30 de cetățeni vor putea solicita Parlamentului să dezbată o problemă de interes public major // PROIECT

Guvernul a dat aviz pozitiv asupra proiectului de lege pentru modificarea Regulamentului Parlamentului, care prevedere introducerea unor mecanisme de cooperare cu societatea civilă - organizarea de consultări permanente, întruniri ad-hoc, audieri publice, conferințe anuale și inițiative civice.

Una dintre noutățile acestui instrument de cooperare este inițiativa civică care ar permite oamenilor să se mobilizeze și să sesizeze Parlamentul sau să înainteze acestuia cereri ori propuneri pe probleme de interes public major pentru a fi supuse audierilor publice.

Ulterior, acestea ar urma să fie incluse în ordinea de zi a ședințelor în plen ale legislativului.

De asemenea, proiectul prevede ca un grup voluntar format din cel puțin 30 de cetățeni să poată solicita Parlamentului să supună dezbaterii o problemă de interes public major.

Doar inițiativele care vor întruni 10 mii de semnături vor putea fi supuse discuțiilor în cadrul comisiei de profil și ulterior incluse pe agenda Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: