image
Sursa foto: Getty Images

Man. United continuă să vândă bine: E clubul cu cei mai mulţi bani primiţi din sponsorizări; Cum arată top 10

Manchester United are mari probleme în ultimii ani din punct de vedere sportiv, însă continuă să atragă ca un magnet companii din toată lumea.

Gruparea de pe Old Trafford primeşte cei mai mulţi bani din sponsorizări dintre cluburile din top 5 ligi europene. 269 de milioane de euro pe an încasează anual "diavolii" de la cei 68 de sponsori pe care îi are.

Barcelona este a doua în top, cu venituri anuale de la sponsori de 261 de milioane de euro. Cele două sunt şi singurele formaţii care primesc mai mult de 200 de milioane de euro pe an din sponsorizări.

Bayern Munchen completează podiumul, iar Real Madrid este doar pe locul 4, în faţa a patru cluburi din Premier League, Chelsea, Manchester City, Arsenal şi Liverpool.

În top 10 se mai află campioanele Franţei şi Italiei, PSG, respectiv Juventus.

Borussia Dortmund are mai mulţi sponsori decât orice alt club din top 10, 71, însă este doar pe locul 11, cu venituri de 80 de milioane de euro pe an.

Premier League e campionatul unde se investesc cei mai mulţi bani, 1,2 miliarde de euro pe an, de către cei 440 de sponsori. Bundesliga este a doua, cu 734,7 milioane de euro din cele 617 contracte de sponsorizare.

Primera Division e pe 3, cu 678,5 milioane de euro primite de la 363 de sponsori, Serie A generează 439,3 milioane de euro de la 547 de sponsori, iar Ligue 1 357,8 milioane de euro din 306 contracte de sponsorizare. O treime din sumă, 112 milioane de euro, se duc la campioana PSG.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: