image
Sursa foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Andrei Năstase: „Zeci de mii de copii au mers astăzi la școală fără a fi însoțiți de părinți”

„Școala va fi școală când omul va fi om și statul va fi stat”. Cu acest citat al lui Mihai Eminescu și-a început liderul Platformei DA, Andrei Năstase, mesajul de felicitare la începutul noului an școlar.

„Un nou an școlar e întotdeauna un prilej de emoții pentru copii, dar și pentru părinți, învățători și profesori. E un nou început care promite să fie bun sau, cel puțin, așa ni-l dorim. Și așa vi-l doresc la rândul meu!

Nu mă pot împotrivi, totuși, sentimentului de tristețe atunci când mă gândesc la faptul că zeci de mii de copii au mers astăzi la școală fără a fi însoțiți de părinți, aceștia fiind plecați peste hotarele Moldovei pentru a le asigura cele necesare unei vieți decente, inclusiv pentru procesul de studii.

Același sentiment de nedreptate ce ni se face îl am atunci când mă gândesc la copiii și tinerii noștri, care își fac studiile în școlile din străinătate, iar șansele de revenire acasă sunt infime, căci statul corupt nu le oferă oportunități de afirmare, nu le oferă locuri de muncă și perspective de creștere profesională.

Eminescu e actual și azi: "Școala va fi școală când omul va fi om și statul va fi stat."

De aceea, și ca părinte îmi doresc și vă doresc tuturor să ajungem să trăim într-o țară din care să nu vrei să pleci, în care să beneficiezi de un proces de studii European, de condiții excelente la orice instituție de învățământ, de susținerea afectuoasă a părinților într-o familie întregită, armonioasă, să te poți bucura cu adevărat de rezultatele muncii tale, fie că ești profesor sau elev, să ai toate șansele să perseverezi și să avansezi în carieră conform performanțelor și nu a tot felul de conexiuni obscure, să beneficiezi de locuri de muncă optime pentru capacitățile profesionale pe care ți le-ai cultivat.

Vă doresc toate aceste lucruri din toată inima și știu că ele nu sunt imposibil de realizat printr-o implicare civică masivă. Să aveți un an minunat, să fiți perseverenți în procesul de studii și să vă bucurați de realizările personale din plin!”, este mesajul lui Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: