image
Sursa foto: crimemoldova.com

Dosarul Andrei Brăguță: A fost reluată cercetarea judecătorească

În dosarul Andrei Brăguță, a fost reluată cercetarea judecătorească, iar la ședința de ieri au fost audiați medicii legiști care au examinat cadavrul tânărului mort în penitenciar.

Unul dintre avocatul părții vătămate susține că instanța de judecată a amânat pronunțarea deciziei și a considerat necesară vizualizarea repetată a probelor. Prin urmare, s-a revenit la audieri, pentru elucidarea unor aspecte care n-au fost discutate anterior.

Avocatul Victor Munteanu subliniază că medicul legist este persoana care poate încadra diferite infracțiuni în urma anumitor tipuri de leziuni corporale.

Precizăm că un fost coleg de celulă cu Andrei Brăguţă este cercetat în stare de arest, iar trei - în arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți că l-au torturat pe tânărul care a murit în detenție, în august 2017.

Trei gardieni sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Într-un alt dosar, 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău sunt învinuiți de tratament inuman și degradant. Asta pentru că l-ar fi lăsat pe Brăguţă să doarmă pe beton, contrar obligațiilor de serviciu.

Totodată, un al treilea dosar, intentat pe numele a doi medici de la Penitenciarul nr. 16 - Pruncul, a fost trimis în judecată. Doctorii sunt acuzați că au încălcat regulile de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: