image
Sursa foto: autoblog.md

Expert: Faptul că nu se dau imagini de pe alte mașini din cortegiul lui Dodon trezește semne de întrebare

Faptul că nu se dau imagini de pe alte mașini din cortegiul președintelui Igor Dodon, implicat ieri într-un accident, trezește semne de întrebare, consideră Valeriu Pașa, expert în cadrul comunităţii WatchDog.md.

„Dincolo de faptul că în țara cu încrederea în instituții publice erodate fiecare are adevărul său, accidentul cortegiului lasă un mare semn de întrebare. Că SPP-ul se comportă periculos pe drumuri e larg cunoscut, totuși sunt profi. Am interacționat de câteva ori cu ei, am văzut în acțiune și un șofer prezidențial odată. Conduc la viteze exorbitante, dar totuși foarte sigur. Dacă se va dovedi vina șoferului de camion, lucrurile sunt clare. Dar asta numai dacă se va dovedi că nu cei din însoțire au provocat accidentul. Faptul că nu se dau imaginile video de pe alte mașini din cortegiu tezește semne firești de întrebare. Pentru că în instituțiile statului încrede nu este”, a comentat Valeriu Pașa.

„Este un fel de prezumția minciunii din partea lor. Avem pentru ce să crede așa. Iar dacă vinovați pentru accident sunt cei din SPP, probabilitate unei întâmplări nefericite scade. Iar faptul că teoria atentatului cu aluzii directe la implicarea SUA și a României vin anume de la cei mai conectați la GBC fruntași socialiști pe mine doar mă face și mai suspicios. Igor Dodon ar fi cazul să își pună niște întrebări”, a adăugat expertul.

Precizăm că, duminică 9 septembrie, două mașini din coloana oficială a președintelui au fost implicate într-un accident rutier produs pe traseul Strășeni-Călărași.

Inspectoratul General al Poliției a emis un comunicat de presă în care se spune că în unul dintre automobile se afla președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu unii membri ai familiei sale. În urma impactului, maşina prezidenţială s-a răsturnat.

La câteva ore de la accident, preşedintele a scris pe o reţea de socializare că totul este în ordine. Nu are traumatisme grave nici el, nici membrii familiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: