image
Sursa foto: Facebook PAS

Tinerii PAS au protestat la Guvern față de starea deplorabilă a toaletelor din școli

Au cerut să le fie asigurate condiții minime de igienă, adică săpun, hârtie, lavoare și toalete curate, în instituțiile de învățământ. Cu acest mesaj au venit astăzi la Guvern mai mulți tineri din Partidul Acțiune și Solidaritate. Astfel, ei și-au exprimat indignarea față de starea deplorabilă a toaletelor din multe școli ale Republicii Moldova.

Participanții la flashmob au făcut referire la un raport al Centrului Național de Sănătate Publică, din care reiese că fiecare a zecea instituție de învățământ din republică nu respectă normele minime de igienă, iar un sondaj realizat recent de Centrul de Informare pentru Drepturile Copiilor confirmă că problema există și în prezent.

Astfel, participanții la acțiune au cerut ca, în decurs de o lună, fiecare instituție de învățământ din republică să fie asigurată cu hârtie igienică, săpun, dezinfectant și mijloace de uscare a mâinilor.

Ulterior, lista cu semnături a fost depusă la Guvern. Niciun reprezentant al Ministerului Educației nu a ieșit în fața manifestanților și nici nu a reacționat după acest eveniment. Astfel de acțiuni au mai avut loc la executiv. Autoritățile nu au reacționat nici atunci, dar anterior, au recunoscut existența problemei în instituțiile de învățământ. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: