image
Sursa foto: telegraph.md

„Unitate prin diversitate”: La Chișinău va avea loc cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Republican al Etniilor

Primăria municipiului Chişinău informează că duminică, în capitală va fi organizat Festivalul Republican al Etniilor, ediţia a XVIII-a, cu genericul „Unitate prin diversitate”.

Organizarea și desfășurarea Festivalului Etniilor impulsionează comunicarea interetnică și contribuie la facilitarea integrării civice și socio-culturale a minorităților naționale în societate.

Pe parcursul anilor, Festivalul aduce culoare, cântec, joc și voie bună. Participanții îmbracă straie naționale și pășesc în paradă pe aleile din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Reprezentanții minorităților etnice își etalează creațiile meșteșugărești în cadrul expozițiilor, îi întâmpină pe vizitatori cu bucate tradiționale și împărtășesc din secretele bucătăriei lor.

Evenimentul se va desfăşura, în mod tradiţional, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, cu începere de la ora 09:30. 

Programul Festivalului Etniilor, ediţia a XVIII-a 

9:30. Depunere de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare  şi Sfânt; 

10:00. Inaugurarea Festivalului Republican al Etniilor, scena centrală, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt”; 

10:30. Vizitarea de către oaspeţi a mini-pavilioanelor improvizate ale organizaţiilor etnoculturale participante la Festivalul etniilor; 

11:00 – 15:00. Expoziţii de carte, lucrări de artă decorativ-aplicativă, arte plastice, artizanat; expoziţii de costume naţionale; programe artistice desfăşurate pe aleile Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt”; 

11:00 – 15:00. Spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale în scena principală a Festivalului; 

15:00 – 17:00. Evoluarea fanfarei Direcţiei parcurilor de cultură a Primăriei municipiului Chişinău. Hora prieteniei; Platoul din fața havuzului, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: