image
Sursa foto: privesc.eu

Alexandru Slusari, către PSRM: De ce să nu muncim, chiar dacă nu găsim soluția pentru a desemna un guvern funcțional?

Până la dizolvarea Parlamentului au rămas 40 de zile. În această perioadă, deputații ar putea munci, chiar dacă nu se reușește desemnarea unui guvern funcțional, consideră vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Tovarăși socialiști, să nu vă plângeți în următoarea campanie electorală anticipată pe resursele administrative, dosare penale, coruperea alegătorilor, etc. Toate aceste probleme puteau fi rezolvate integral sau parțial în Parlamentul actual”, spune deputatul ACUM.

„Niciodată nu înțelegeam cum e posibil de sărbătorit și de odihnit în Ziua Muncii. Iată că socialiștii fac acest lucru cu mare fast. După două luni de blocaj al activităților Parlamentului, dânșii azi organizează manifestația în susținerea muncitorilor. Posibil că în cadrul evenimentului se vor apropia de ei deținătorii patentelor, care muncesc și azi și sunt în drept să-i întrebe ce urmează mai departe cu viața zecilor de mii de oameni”, afirmă Slusari.

Deputatul ACUM atenționeză în context că termenul-limită pentru activitatea în baza patentelor este 31 decembrie 2019.

„Deputații blocului ACUM au înregistrat un proiect de lege, care prevede prelungirea acestui termen până la 31 decembrie 2022. Același lucru a promis în campania electorală și PSRM. Dar dacă Parlamentul rămâne nefuncțional și vor fi declanșate alegerile anticipate, atunci există riscul sporit ca legislativul nu va reuși să adopte acest proiect de lege la timp. Mulți patentari deja ne-au anunțat că dacă rezolvarea acestei întrebări se tergiversează, atunci lor nu le rămâne alt ceva, decât să plece din țara. Măcar pentru soluționarea unei probleme importante pentru businessul mic se merită deblocarea activității legislativului. Nemaivorbind de celelate multiple chestiuni. Până la dizolvarea Parlamentului mai avem 40 de zile. De ce să nu muncim în această perioadă, chiar dacă nu găsim soluția pentru a desemna un guvern funcțional?”, se adresează vicepreședintele Platformei DA către socialiști.

„Domnilor - tovarăși socialiști, să nu vă plângeți în următoarea campanie electorală anticipată pe resursele administrative, dosare penale, coruperea alegătorilor, spoileri etc. Toate aceste probleme puteau fi rezolvate integral sau parțial în Parlamentul actual. Blocul ACUM este unica forța politică parlamentară, care nu-și dorește alegerile anticipate după regulile lui Plahotniuc. Noi am aratat o foaie foarte clară de parcurs pentru dezoligarhizarea țării. Cu mai multe opțiuni pentru PSRM la fiecare etapă a parcursului. Suntem gata de discuții. Însă, Dodon, fiind speriat de imaginile din izolatorul nr. 13, impune în mod autoritar pe socialiști să meargă pe calea ultimativă în raport cu blocul ACUM. Calea care duce țara în mizeria pregătită de acest regim mafiot. Să-și asume consecințele! O să ne fie greu, dar avem ce spune poporului. Inclusiv alegătorilor socialiștilor”, conchide Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: