„Binomul Plahotniuc-Dodon și-a coordonat candidații. Pe de o parte este Silvia Radu, actualul primar interimar, din spatele căreia acționează Plahotniuc. A fost introdusă prin ușa din spate a primăriei, fără alegeri, în mod ilegal. Pe de altă parte este Dodon. Se face un joc - pentru Bălți probabil s-au înțeles pentru candidatul PSRM, iar pentru Chișinău se face tot posibilul ca Silvia Radu să rămână la primărie”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea.

„Dacă facem o retrospectivă despre cum au evoluat lucrurile în prezidențiale, o să ne dăm seama că acești indivizi își bat joc de RM. Au un joc în perspectiva alegerilor parlamentare. Se cunoaște foarte bine relația strânsă dintre PD, condus de Plahotniuc, și Edinaya Rossiya. Se cunoaște deja foarte bine care este relația dintre Dodon și Putin”, a adăugat Andrei Năstase.

Referindu-se la lupta pentru capitală, liderul Platformei DA a menționat că forțele proeuropene au șansa să câștige alegerile chiar din primul tur, dacă acestea vor da dovadă de responsabilitate și își vor uni forțele.

„Dacă facem front comun, dacă ne unim forțele, dacă tratăm lucrurile cu responsabilitate, avem o șansă foarte bună să câștigăm alegerile din primul tur. Chișinăul reprezintă o treime din populație, peste 70% din economia țării, din fluxurile financiare, din salariați, 60% din investiții, etc. Este important să înțelegem că, dacă doamne ferește pierdem capitala, o să avem un Tiraspol la Chișinău”,a conchis Andrei Năstase.