image
Sursa foto: jurnal.md

Ar fi promis unui student străin că-i va face permis de ședere în schimbul unei sume de bani; Cine le-au stricat planurile

Trei persoane, dintre care un moldovean și doi cetățeni străini, trimiși în judecată pentru trafic de influență.

În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că un student de origine israeliană de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testimiţeanu” s-ar fi adresat concomitent mai multor persoane, pentru a-l ajuta să-i soluționeze problema, în vederea obținerii permisului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Documentul i-ar fi permis continuarea studiilor.

Prin urmare, un cetățean străin a pretins și a primit de la student 3 100 de euro, convenind de comun, că încă 900 de euro îi vor fi transmise după ce va fi eliberat permisul de ședere.

În schimbul banilor, învinuitul susținea că, prin intermediul unui mijlocitor, căruia i-a transmis suma de 1200 euro, va influența persoane publice din cadrul Biroului Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne, să perfecteze și să elibereze pe numele acestuia permis de ședere, pentru a-și putea continua studiile în cadrul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie. 

Concomitent, o altă persoană a estorcat de la tânăr 500 de euro pentru același „serviciu”. Realizând că nu îi reușește, acesta i-a restituit banii.

De menționat că învinuiții și-au recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 150.000 de lei până la 200.000 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: