image
Sursa foto: independent.co.uk

Mihail Gorbaciov avertizează asupra pericolului reînceperii Războiului Rece

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a avertizat joi Rusia şi Statele Unite în privinţa relaţiilor tensionate, adăugând că acestea pot duce la reînceperea Războiului Rece, lucru „nedorit la nivel global”, relatează Associated Press.

Declaraţiile ultimului lider sovietic au fost făcute în Moscova, după premiera filmului documentar „Întâlnindu-l pe Gorbaciov”.

„Trebuie să fim atenţi. Nu doar la Războiul Rece. Trebuie să continuăm pe drumul pe care l-am stabilit. Trebuie să încetăm o dată pentru totdeauna războaiele. Cel mai important lucru este să scăpăm de armele nucleare”, a declarat Gorbaciov.

Mihail Gorbaciov este considerat preşedintele care a ajutat la încetarea Războiului Rece.

De asemenea, fostul lider sovietic a transmis că lumea se îndreaptă periculos spre „o nouă cursă armată”. Acesta a transmis că „cel mai periculos lucru în acest moment ar fi reînceperea confruntărilor”.

„Deja se vorbeşte despre un război nuclear ca şi când este complet acceptabil. Se pregăteşte, sunt discutate scenarii”, a declarat fostul preşedinte.

„Sunt convins că putem opri reînceperea Războiului Rece. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru acest lucru”, a adăugat Gorbaciov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: