image
Sursa foto: cna.md

UPDATE: 11 angajaţi ai Centrului municipal de Sănătate Publică, reţinuţi de CNA; Au fost pornite peste 100 de cauze penale

12:20 UPDATE: 11 angajaţi ai Centrului municipal de Sănătate Publică, reţinuţi de CNA. Aceștia au fost documentaţi mai bine de jumătate de an. Aceştia sunt bănuiţi că pretindeau şi luau sistematic bani, personal sau prin mijlocitori, de la diferite persoane fizice și juridice pentru un şir de servicii.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii sanitari şi unii conducători ai CSP, acceptau mijloace financiare pentru eliberarea autorizaţiilor şi certificatelor sanitare, pentru renunţarea la unele controale sau neindicarea neregulilor, depistate în urma verificărilor inopinate.

De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi pretins bani şi pentru eliberarea, fără impedimente, a avizelor la lot, la proiect şi la recepţia finală, organizarea orelor de instruire igienica şi susţinerea cu succes a examenelor, fără prezenţa nemijlocită la instruire a persoanelor, precum şi evaluarea pozitivă a rezultatelor măsurărilor instrumentale şi analizelor de laborator, fără deplasarea la faţa locului.

În procesul documentării, s-a mai constatat că unii inspectori întocmeau petiţii fictive cu privire la unele nereguli, după care citau agenţii economici la sediul CSP Chişinău şi estorcau bani pentru a nu efectua controlul fizic la faţa locului şi pentru a nu-i sancţiona. Sumele pretinse sistematic variau între o mie şi câteva mii de lei pentru un serviciu.

Astăzi, ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la domiciliile, automobilele, dar şi la birorurile persoanelor bănuite, după care 11 angajaţi ai CSP au fost escortaţi la CNA pentru audieri.

Ofiţerii CNA au pornit peste 100 de cauze penale pentru corupere activă şi pasivă.

------------------------------

10:40 UPDATE: Până la această oră au fost reținute nouă persoane. Este vorba de câțiva inspectori sanitari și șefi din cadrul direcției, informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

--------------------------------------------

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au descins în această dimineaţă la Centrul municipal de Sănătate Publică. Perchezițiile au loc într-un dosar de corupție.

Potrivit primelor informații, nouă persoane au fost reținute.

Revenim cu detalii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: