EFA îl dezlănţuie pe Agnelli asupra lui Mbappe", scrie calciomercato.com, care notează că Juventus poate profita de starea de tensiune dintre campioana Franţei şi forul european. Concret, PSG riscă să nu se încadreze în parametrii fair play-ului financiar şi să fie sancţionată.

Motivul ar fi, culmea ironiei, chiar Mbappe. În vară, atacantul de 19 ani va figura în bilanţul liderului din Ligue 1 cu preţul său de transfer (180 de milioane de euro), nu sub formă de împrumut. Într-un astfel de scenariu, există posibilitatea ca PSG să fie obligată să renunţe ori la Neymar, ori la fostul jucător de la AS Monaco, pentru a respecta fair play-ul financiar impus de UEFA.

"Juve monitorizează situaţia cu interes. E o operaţiune extrem de dificilă, dar nu imposibilă", scrie Tuttosport, cotidian torinez apropiat de gruparea bianconera.

Oficialii juventini sunt conştienţi că transferul lui Mbappe este complicat, însă puţini au crezut în aducerea lui Cristiano Ronaldo. Venirea portughezului în Italia şi salariul primit (30 de milioane de euro anula) au arătat nu doar ambiţiile "Bătrânei Doamne", ci şi forţa financiară a echipei care domină Serie A de ani buni.

Acum câteva zile, jurnaliştii italieni anunţau că, pentru ca visul Mbappe să devină realitate, Juve ar putea fi de acord să-l cedeze pe Paulo Dybala, pe care fostul director general al torinezilor, Beppe Marotta, vrea să-l ducă la rivala Inter Milano.