image
Sursa foto: facebook.com/MinisterulMediuluiMoldova

Control inopinat la Termoelectrica: Au fost prelevate probe mixte de sol

Ministerul Mediului și Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM) informează că s-au autosesizat cu privire la informațiile apărute în mass-media privind înhumarea păcurii pe teritoriul depozitului S.A. „Termoelectrica”.

Astfel, pe 20 iulie, responsabilii au descins cu control inopinat, ce a continuat până la 25 iulie.

„Prin urmare, de la Centrala Electrică cu Termoficare 1 (CET 1) au fost prelevate probe mixte de sol contaminat cu reziduri de păcură. Laboratorul de referință a Agenției de Mediu va analiza probele și va informa IPM despre nivelul de contaminare a solului. Ulterior, acesta va face evaluarea unui eventual prejudiciu cauzat mediului”, se arată în comunicatul emis de minister.

Amintim că, luna aceasta, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatâi, a prezentat imagini în care se vede că o cantitate mare de păcură ar fi fost îngropată pe teritoriul Termoelectrica.

La rândul său, Termoeletrica a anunțat că, în legătură cu videoul apărut în spațiul public, despre presupusa scurgere de păcură, a dispus efectuarea acțiunilor de stabilire a tuturor circumstanțelor, iar în urma efectuării anchetei interne, entitatea va publica rezultatele.

Totodată, compania anunță că este deschisă și dispusă să colaboreze cu organele de drept ale statului în vederea clarificării oricăror aspecte sau fapte.

În cadrul ședinței Guvernului de astăzi, premierul Dorin Recean a cerut ca până la sfârșitul săptămânii să fie schimbată conducerea SA „Termoelectrica”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: