image
Sursa foto: consiliuaudiovizual.md

UE a donat Consiliului Audiovizualului echipamente pentru monitorizarea instituțiilor media

Uniunea Europeană a oferit Consiliului Audiovizualului o donație de echipamente în valoare de 125 de mii de euro, prin intermediul organizației internaționale dedicate dezvoltării mass-media Internews.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, ES Jānis Mažeiks, a vizitat astăzi Consiliul Audiovizualului pentru a dona autorității de reglementare 45 de calculatoare, 46 de dispozitive de surse neîntreruptibile de energie (UPS-uri), 16 laptopuri, 8 monitoare, două servere, precum și 55 de licențe pentru diferite tipuri de soft.

Președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a spus că donația din partea Uniunii Europene va spori randamentul autorității de reglementare, monitorizarea conținuturilor audiovizuale fiind unul din cele 7 obiective pe care și le-au stabilit membrii CA pentru anul 2023.

Ambasadorul Jānis Mažeiks a declarat că Uniunea Europeană urmărește, prin contribuția sa, să modernizeze dotarea tehnică a CAului și să sporească implicit capacitățile personalului responsabil de controlul conținuturilor media audiovizuale.

CA se va concentra în acest an pe controlul serviciilor de programe ale furnizorilor de servicii media audiovizuale în ce privește: reflectarea alegerilor locale; respectarea Concepțiilor generale ale serviciilor de programe; respectarea asigurării informării corecte; respectarea prevederilor privind programele audiovizuale locale; protejarea spațiului audiovizual național; protejarea patrimoniului lingvistic și cultural-național; respectarea condițiilor de plasare a publicității.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: