„În contextul invitației lansate astăzi de către fracțiunea parlamentară PSRM, Blocul ACUM rămâne consecvent angajamentului de eliberare a statului din captivitatea regimului oligarhic. Precizăm că Blocul ACUM rămâne deschis în continuare pentru discuții pe marginea pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt, fapt ce nu necesită crearea unei coaliții de guvernare cu PSRM. Aceste discuții cu fracțiunea PSRM sunt posibile pe platforma parlamentară transparentă și dacă există un angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim mafiot”, se spune în declarația blocului ACUM.

„Pentru realizarea celor menționate mai sus, Blocul ACUM cere în mod repetat reluarea de urgență a ședinței Parlamentului și revenirea în cadrul legal și constituțional. În acest sens, Blocul ACUM a înregistrat cererea adresată deputatului fracțiunii PSRM, domnul Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze ședința de constituire a Parlamentului, întreruptă deliberat, pe o perioadă nedeterminată”, mai precizează formațiunea.

Precizăm că PSRM a lansat astăzi o nouă invitație la discuții către blocul ACUM privind formarea unei majorități parlamentare, însă au spus franc faptul că nu au de gând să renunțe la condițiile lor - Zinaida Greceanâi trebuie să dețină funcția de președinte al Parlamentului, PSRM trebuie să controleze domeniile politicii externe și ale apărării, iar Legea Magnițki, de exemplu, una dintre cele propuse de blocul ACUM către adoptare de către noul Parlament nu va fi susținută de socialiști.