image
Sursa foto: mediafax.ro

India ameninţă Pakistanul cu o ripostă devastatoare după atentatul din Kashmir

Premierul Indiei, Narendra Modi, a atribuit Pakistanului responsabilitatea pentru atentatul din Kashmirul indian, soldat cu 41 de morţi, avertizând că riposta armatei indiene ar putea fi "devastatoare".

„Ţara noastră vecină crede că atacurile teroriste de acest fel ne pot slăbi, dar planurile lor nu se vor materializa", a declarat Narendra Modi, subliniind că serviciile de securitate indiene au primit "libertate totală" pentru contracararea militanţilor islamişti, iar riposta va fi "devastatoare", scrie mediafax.ro.

„Serviciile de securitate au primit permisiunea de a lua decizii referitoare la momentul, locul şi caracterul ripostei", a spus premierul Indiei.

Cel puţin 41 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat comis joi în Kashmirul indian, au anunţat autorităţile regionale.

Un vehicul-capcană a explodat la impactul cu un autobuz care transporta agenţi de poliţie. Atentatul a avut loc pe autostrada Srinagar-Jammu, la circa 20 de kilometri de oraşul Srinagar. "Este un incident terorist (...)", a declarat şeful Poliţiei din Kashmir, S.P. Pan.

Atentatul a fost revendicat de grupul islamist Jaish-e-Mohammad (JeM), informează agenţia de presă locală GNS.

Miercuri, tot în Kashmirul indian, 12 elevi au fost răniţi în urma exploziei produse la o şcoală. Cauzele deflagraţiei nu se cunosc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: