image
Sursa foto: 123rf.com

Șapte moldovence, printre care o adolescentă, traficate de o femeie din Ialoveni pentru a se prostitua în Turcia

Le-a promis un loc de muncă bine plătit, dar le-a trimis în Turcia pentru a se prostitua. O femeie din raionul Ialoveni, anunţată de autorităţile Republicii Moldova în căutare internaţională pentru traficarea a şapte moldovence, printre care şi o minoră, a fost reţinută în Grecia şi extrădată pentru a fi trasă la răspundere penală în statul nostru. Urmărirea penală a fost finalizată, iar dosarul a ajuns în judecată.

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2014 – 2016, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit, inculpata a racolat şapte tinere din familii social-vulnerabile, printre care şi o minoră, pe care le-a transportat şi obligat să se prostitueze în Turcia. Zilnic, acestea erau obligate să presteze servicii sexuale într-un apartament din Istanbul, iar venitul era practic în totalitate colectat de inculpată, victimelor revenindu-le doar o mică parte din venit.

Revenite acasă, victimele traficului au depus plângeri, pe acest caz fiind iniţiate cauze penale.

Pentru trafic de fiinţe umane şi copii, legislaţia Republicii Moldova prevede până la 20 de ani închisoare, iar dacă va fi recunoscută vinovată, inculpata ar urma să achite şi cheltuieli judiciare legate de extrădarea sa în sumă de 33 mii lei.

Statisticile arată că, în cursul anului trecut, în republică au fost înregistrate 312 infracţiuni de trafic de persoane şi crime conexe, în judecată fiind expedite 144 de dosare din această categorie, fiind pronunţate 130 de sentinţe în privinţa a 190 de inculpaţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: