image
Sursa foto: Jurnal.md

Șoferul învinuit de accidentul de la Ghidighici, în care a murit o femeie și copilul ei, trimis în judecată; Ce riscă acesta

Procuratura Generală anunță că a fost expediată în judecată cauza penală de învinuire a șoferului care a provocat accidentul de la Ghidighici, soldat cu decesul unei femei și a copilului acesteia de șapte luni. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 12 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Bărbatul era beat și conducea cu viteză excesivă.

„Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că învinuitul, la 9 iunie 2023, aproximativ la ora 22:20, conducând mijlocul de transport în stare de ebrietate alcoolică, deplasându-se cu depășirea limitei de viteză pe str. Victoriei din s. Ghidighici, mun.Chișinău, nu a manifestat prudența sporită la trafic, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, ignorând prevederile Regulamentului circulației rutiere, iar drept urmare s-a ciocnit cu un alt mijloc de transport în care se afla șoferul și 3 pasageri”, se arată în comunicatul emis de PG.

Doi pasageri, o femeie de 30 de ani și copilul ei de 7 luni, au decedat la fața locului, iar al treilea pasager, un copil de 4 ani, a suferit leziuni.

Bărbatul și-a recunoscut vina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: