image
Sursa foto: themoscowtimes.com/

Lavrov: Sancțiunile împotriva Rusiei nu au funcționat și nu vor funcționa niciodată

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că sancțiunile împotriva Rusiei nu au funcționat și nu vor funcționa niciodată, în contextul în care senatorii americani Marco Rubio și Ben Cardin au sugerat introducerea unor noi sancțiuni împotriva unor oficiali ruși.

„Rubio și Cardin sunt cunoscuți pentru atitudinea lor anti-rusă. Toți cei care au măcar o fărâmă de maturitate politică au înțeles deja că sancțiunile nu funcționează în modul în care vor ei. Cred că nu vor funcționa niciodată”, a spus Lavrov.

„Avem un tărâm plin de bogății. Suntem demni. Și avem o armată. Această combinație ne permite să fim foarte încrezători”, a adăugat ministrul rus, citat de Tass.

Marți, senatorul republican Marco Rubio și senatorul democrat Ben Cardin i-au solicitat secretarului american de Stat, Mike Pompeo și secretarului Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, să impună sancțiuni împotriva oficialilor ruși care se fac responsabili de persecutarea membrilor și simpatizanților opoziției din Rusia, scrie Mediafax. Pe lista oficialilor împotriva cărora cei doi senatori solicită impunerea de sancțiuni se numără Procurorul General Iuri Chaika și ministrul Justiției, Alexander Konovalov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: