image
Sursa foto: Washington Post

Indonezia: 1.763 de morţi şi 5.000 de dispăruţi după puternicul cutremur urmat de tsunami

Până la 5.000 de persoane sunt considerate dispărute în două cartiere grav afectate din oraşul Palu de pe insula indoneziană Sulawesi, lovită de un cutremur puternic urmat de un tsunami, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al agenţiei de gestionare a dezastrelor, citat de AFP, Reuters şi dpa.

Sutopo Purwo Nugroho a declarat jurnaliştilor că această cifră s-a bazat pe estimări ale autorităţilor locale din Petobo şi Balaroa, deosebit de afectate de dublul dezastru produs la 28 septembrie în Palu, oraş de 350.000 de locuitori. Purtătorul de cuvânt a precizat că operaţiunile de căutare vor continua până la 11 octombrie, dată la care cei care nu au fost găsiţi vor fi declaraţi morţi, scrie Agerpres.

Până acum au fost găsite 1.763 de cadavre, potrivit ultimului bilanţ, anunţat duminică. Dar echipele de salvare se tem că mii de rămăşiţe nu vor fi găsite în cele două cartiere din Palu puternic devastate.

Petobo, o adunare de sate, şi Balaroa, un vast complex de locuinţe sociale, au fost înghiţite de pământ, când mişcările seismice au transformat pământul într-o mare de noroi, proces cunoscut sub numele de lichefiere. Speranţa găsirii de supravieţuitori este aproape redusă la zero.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: