image
Sursa foto: mediafax.ro

Perdele ce purifică aerul din locuinţe; Invenţia va intra pe piaţă anul viitor // VIDEO

Lanţul de magazine IKEA va lansa în curând o serie de perdele care purifică aerul din locuinţe, potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmite Bustle.

Un lanţ international de magazine de mobilier, present şi în România, lansează perdele care purifică aerul din locuinţe

Având în vedere rata cu care creşte poluarea globală, spaţiile închise din locuinţe au nevoie de ajutor pentru a păstra aerului curat, scrie mediafax.ro.

Grupul IKEA va lansa anul viitor perdele cu abilităţi de purificare a aerului. Perdelele numite GUNRID de la IKEA au o tehnologie foarte specială prin care pot face acest lucru.

Poluarea aerului este o problemă majoră la nivel global, în special în oraşele foarte mari ale lumii. Potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate (WHO), 91% din populaţia globală este expusă la un nivel al aerului poluat mult mai ridicat decât cel recomandat. Tocmai din acest motiv, inovaţiile precum GUNRID reprezintă un ajutor important.

„În afara faptului că persoanele vor respira aer mai curat în propriile locuinţe, noi sperăm că GUNRID va spori atenţia populaţiei pentru poluarea aerului interior şi îi va inspira să contribuie la o lume cu un aer mai curat”, declară Lena Pripp-Kovac, directorul pentru sustenabilitate al grupului IKEA.

„GUNRID este primul produs care foloseşte această tehnologie, dar dezvoltarea acestuia ne va oferi oportunităţi de inovaţii viitoare şi pentru alte textile”, continuă Pripp-Kovac.

Perdelele GUNRID nu folosesc un filtru special sau electricitate pentru a curăţa aerul. În schimb, acestea folosesc un tip de tehnologie unică pentru a reduce poluarea aerului interior. Materialului i se aplică un „fotocatalyst bazat pe minerale”, acesta fiind activat de lumina interioară, dar şi de cea exterioară. Acesta face parte din procesul de fotosinteză, regăsit în natură.

În timp ce versiuni similare ale acestei tehnologii există deja, IKEA este prima companie din lume care o foloseşte pentru a fi activată de lumină interioară. Imediat ce se activează, perdelele filtrează poluanţii de interior obişnuiţi, precum formaldehida.

„Testele din laboratoare au avut rezultate pozitive, iar tehnologia a fost de succes”, spune un reprezentant al companiei. „Următorul pas este desfăşurarea unor teste în locuinţe pentru a confirma rezultatele din laboratoare şi pentru a ne asigura că GUNRID înlătură cu eficienţă componentele organice din locuinţe”, adaugă reprezentantul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: