image
Sursa foto: BBC

Miniştri din ţări UE vor participa la exerciţii de contracarare a atacurilor hibride

Miniştri din state ale Uniunii Europene vor participa, în următoarele luni, la o serie de exerciţii comune pentru îmbunătăţirea capacităţilor de reacţie la atacuri de tip hibrid, de genul acţiunilor cibernetice şi campaniilor vizând dezinformarea.

Ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto, a anunţat joi că miniştrii de Interne şi de Finanţe din statele Uniunii Europene vor primi sarcini de a reacţiona la scenarii fictive în cursul unor reuniuni care se vor desfăşura în Helsinki în iulie şi septembrie. Astfel, miniştrii ar urma să deprindă cunoştinţe pentru a coordona mai bine ripostele la situaţii de criză.

De obicei, autorităţile militare şi civile pot, în situaţii de criză, să facă doar ceea ce au deprins la sesiunile de pregătire. Vrem ca Uniunea Europeană şi statele membre să consolideze capacităţile de prevenire şi reacţie la ameninţări hibride", a explicat Pekka Haavisto, potrivit agenţiei Associated Press.

Ameninţările hibride se referă la o serie de strategii care includ difuzarea de ştiri false pentru subminarea credibilităţii, precum şi lansarea de atacuri cibernetice asupra reţelelor energetice şi de telecomunicaţii. Rusia a fost acuzată în mod frecvent de astfel de atacuri, dar Administraţia de la Moscova a respins acuzaţiile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: