image
Sursa foto: bordergov.md

Noi detalii în cazul patrulei Poliției de Frontieră, atacată în misiune de serviciu // VIDEO

Tânărul din Slobozia Mare, care a efectuat două împușcături în direcția angajaților Poliției de Frontieră, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. În prezent acesta se află în Penitenciarul numărul 5 din orașul Cahul.

Din cercetările primare s-a stabilit că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, fiind recent eliberat din detenție pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Arma de vânătoare „ИЖ 27-Е” din care a tras două focuri asupra patrulei Poliției de Frontieră o deținea ilegal.

Din 31 ianuarie curent arma figura ca sustrasă de la un locuitor al satul Lăpușna, Hâncești. În acest sens se întreprind măsuri de elucidare a tuturor circumstanțelor de către angajații Inspectoratului de Poliție Hâncești, care au inițiat o anchetă penală.

La fel, după verificarea locului faptei s-a depistat și ridicat alte trei cartușe calibru 16.

Reamintim că în dimineața zilei de 13 februarie în timpul desfășurării activității de verificare a patrulelor aflate în misiune de supraveghere a frontierei de stat, conducerea SPF Brânza a observat o persoană cu arma în spate.

Apropiindu-se de aceasta, în vederea aflării scopului în zona de frontieră, bărbatul nu a reacționat și nu s-a supus solicitării polițiștilor de frontieră. Din contra a îndreptat arma spre patrula Poliției de Frontieră și a efectuat două împușcături, astfel fiind pusă în pericol viața și sănătatea angajaților. La scurt timp bărbatul a fost reținut și încătușat. Ba mai mult s-a stabilit că acesta era în stare de ebrietate, etilotestul a indicat 0,18 mg/l alcool în aerul expirat.

Pe numele lui este pornit dosar penal pentru „ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la opt ani de pușcărie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: