image
Sursa foto: jurnal.md

PD și-a RETRAS moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, dar sunt gata să susțină o moțiune a PSRM

Partidul Democrat și-a retras moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, depusă acum trei săptămâni la Parlament. Și asta pentru că Guvernul nu a venit cu un raport, iar în lipsa acestuia, moțiunea nu poate fi examinată, iar activitatea Parlamentului este blocată.

Declarațiile au fost făcute de deputatul PD, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă. Totuși, spune Candu, PD nu renunță la solicitările de demitere a Guvernului și va susține „orice modalitate” de demitere a cabinetului de miniștri.

„Acum 3 săptămâni, PD a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, invocând eșecurile Guvernului în domeniul economiei și cel social. Guvernul Maia Sandu nu-și merită rolul de guvern, multe proiecte au fost suspendate sau anulate, noi proiecte nu au fost propuse, reformele nu reușesc să le implementeze. Pe lângă toate aceste eșecuri, Guvernul și în persoana prim-ministrului Maia Sandu dă dovadă și de lașitate. Timp de 3 săptămâni, Guvernul nu a venit cu un raport ca răspuns la moțiunea de cenzură, așa cum prevede regulamentul. În lipsa unui raport, nu poate fi examinată moțiunea. Această lașitate duce la un blocaj în activitatea Parlamentului. Această moțiune de cenzură nu are voturile necesare și Guvernul nu poate fi demis. Iată de ce PD va examina mai complex acest lucru. Astăzi, cu fracțiunea PD, am decis să retragem moțiunea de cenzură și respectiv să deblocăm activitatea Parlamentului. Dar asta nu înseamnă că vom înceta să criticăm și să solicităm demisia Guvernului. Guvernul Maia Sandu este cel mai neeficient Guvern de la independență încoace”, a declarat Candu.

Întrebat dacă PD va susține o eventuală moțiune de cenzură înaintată de PSRM, Andrian Candu a spus că fracțiunea PD va susține „orice modalitate de demitere a Guvernului”.

Urmăriți aici declarațiile:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: