image
Sursa foto: ap

CUTREMURUL din Japonia: Bilanţul a ajuns la cinci morţi şi 370 de răniţi // UPDATE

UPDATE // Bilanţul cutremurului produs luni în regiunea niponă Osaka a ajuns la cinci morţi şi 370 de răniţi, au anunţat marţi autorităţile japoneze, potrivit cotidianului Le Figaro.

***

Cel puţin trei persoane au murit şi peste 100 au fost rănite după ce un cutremur cu magnitudinea de 6.1 pe scara Richter a lovit luni dimineaţă oraşul Osaka din Japonia, scrie Bloomberg.

Cutremurul a avut loc la ora locală 7:58 şi a fost semnalată iniţial o magnitudine de 5.9 care a fost apoi modificată la 6.1. Seismul s-a produs la o adâncime de 13 kilometri şi cum cutremurul a avut epicentrul pe continent, nu au existat temeri legate de un posibil tsunami, scrie news.ro.

Toate trenurile şi metrourile din Osaka au fost oprite, iar trenul de mare viteză care conectează Osaka cu Tokyo a fost oprit, de asemenea. Curentul a picat în peste 170.000 de locuinţe, însă a fost restaurat în scurt timp. Nu au fost semnalate incidente la centralele nucleare din regiune.

Printre cele trei persoane decedate se află şi o fată de nouă ani care a murit după ce un zid a căzut peste ea la şcoală.

Imaginile de la televiziunea de stat NHK arată inundaţii cauzate de ţevile subterane sparte, pasagerii care sunt nevoiţi să părăsească trenurile pe jos şi elevi care se adună în afara şcolilor pentru a se feri de pericole.

Autorităţile au avertizat că ar putea urma replici puternice în următoarele zile.

Fabricile de automobile Honda, Mitsubishi şi Toyota au oprit producţia în regiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: