image
Sursa foto: Profimedia

"Mă retrag!". Naționala Franței și-a pierdut vicecăpitanul

Naționala Franței pierde unul dintre cei mai importanți jucători din ultimii ani, care a contribuit la câștigarea Cupei Mondiale din 2018.

Raphael Varane (29 de ani) s-a decis să se retragă de la reprezentativa "Cocoșului Galic".

Fundașul central al lui Manchester United dorește să petreacă mai mult timp cu familia, acesta fiind principalul motiv al deciziei sale, venită după mai multe săptămâni de gândire în urma finalei Cupei Mondiale din Qatar, cu Argentina, 2-2, 3-3 d.p., 2-4 d.l.d., notează Le Parisien, competiție unde a fost vicecăpitan al naționalei din Hexagon.

"Când eram copil, îmi amintesc cum urmăream naționalei Franței în 1998, echipă care ne-a făcut pe toți să experimentăm niște emoții de nedescris. Am visat să fiu și eu unul dintre eroii care să îmbrace tricoul naționalei și 20 de ani mai târziu am trăit cea mai frumoasă experiență din viața mea. Am adus acasă Cupa Mondială.

Nu o să uit niciodată. Încă simt emoțiile acelei zile, 15 iulie 2018. A fost una dintre cele mai memorabile momente ale vieții mele. Victoria asta nu era posibilă fără Didier Deschamps și fiecare membru al staff-ului, precum și coechipierii cu care am apărat tricoul în fiecare meci.

Dar cel mai important, această victorie nu era posibilă fără fiecare dintre voi care ne-ați susținut de-a lungul drumului nostru. Pasiunea voastră, celebrările și sărbătoarea din Franța după Cupa Mondială vor rămâne mereu atașate de mine. Chiar și după înfrângerea de anul trecut ne-ați primit ca pe niște eroi.

Mulțumesc tuturor, fiecăruia dintre voi, de o mie de ori. O să-mi lipsească aceste momente cu siguranță, dar a venit timpul pentru noua generație să iasă în față. Avem o mulțime de tineri jucători talentați care sunt gata să preia controlul și care merită o șansă și au nevoie de susținere, de aceea mă retrag și fac un pas înapoi.

Din adâncul inimii mele, vă mulțumesc!", a scris Raphael Varane, pe Instagram.

De asemenea, se pare că și problemele fizice care i-au afectat cariera din ce în ce mai mult în ultimii ani ar fi un factor care a cântărit decisiv în concluzia finală a fundașului cu privire la cariera sa internațională.

Raphael Varane a strâns 93 de selecții pentru reprezentativa "Cocoșului Galic", pentru care a debutat în 2013.

Astfel, fundașul este al treilea jucător care a făcut parte din lotul triumfător din 2018 și se retrage, după Hugo Lloris și Steven Mandanda. Pe lângă cei menționați, și Karim Benzema a decis să spună "pas" echipei naționale.

Retragerea lui Varane îl va face, conform presei din Hexagon, pe Kylian Mbappe să fie noul căpitan al naționalei Franței.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: