image
Sursa foto: sofiaglobe.com

Scandal de corupţie în Bulgaria: Mai mulţi înalţi oficiali şi-au anunţat demisiile

Ţvetan Ţvetanov, şeful grupului parlamentar al partidului bulgar de guvernământ, GERB, şi-a anunţat demisia din Parlament în urma unui scandal de corupţie care a dus deja la demisia ministrului Justiţiei şi a altor doi oficiali guvernamentali, potrivit France 24 citat de Mediafax.

„Voi continua să fiu vicepreşedintele GERB şi şef de campanie", a declarat Ţvetanov. El a ţinut să le spună jurnaliştilor că decizia sa „nu este dramatică".

Ţvetanov este implicat într-un scandal de corupţie referitor la achiziţia unor apartamente de lux la preţuri foarte mici. Alături de el mai sunt acuzaţi şi alţi înalţi oficiali.

Ţvetan Ţvetanov a declarat că este nevinovat şi susţine că este o „victimă". „Nu pot fi tras la răspundere pentru suma care a fost cerută. Preţul se negociază între vânzător şi cumpărător", a mai adăugat el.

Oficialul bulgar este acuzat că ar fi achiziţionat un apartament cu 630 de euro pe metru pătrat, în timp ce alte apartamente din aceeaşi clădire erau vândute la 2.600 de euro pe metru pătrat. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz.

Demisia lui Ţvetanov vine după ce săptămâna trecută ministrul Justiţiei, dar şi adjunctul ministrului Energiei şi adjunctul ministrului Tineretului şi Sportului au demisionat şi ei ca urmare a unor acuzaţii similare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: