image
Sursa foto: Jurnal.md

Noul ambasador al SUA a sosit astăzi la Chișinău împreună cu familia; Mesajul în limba română, adresat moldovenilor // VIDEO

Noul ambasador al Republicii Moldova, Dereck J. Hogan, a sosit astăzi la Chișinău împreună cu familia.

Într-un video postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA, diplomatul american vorbește în limba română și se prezintă cetățenilor RM în calitate de al nouălea Ambasador al SUA în Republica Moldova.

În video sunt prezentate poze din copilăria noului ambasador, dar și cu familia sa.

„Sunt profund onorat să fiu noul ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova într-o perioadă de importantă pentru relațiile noastre bilaterale. Din adolescență am spus că vreau să devin diplomat. În 1990 părinții mei m-au înscris într-un program de vară pentru elevi interesați de afaceri externe. Atunci am avut ocazia să ascult doi diplomați americani vorbind despre contribuția lor la încetarea războiului rece. În acel moment am decis să-mi concentrez studiile academice pe relațiile internaționale. La 23 de ani am început cariera de diplomat. Cele mai frumoase amintiri din copilăria mea sunt călătoriile cu mașina prin Statele Unite, când admiram bogăția și varietatea culturală. De atunci am o profundă apreciere pentru unitate și putere în diversitate”, spune Dereck J. Hogan.

Republica Moldova, la fel, are o istorie și o cultură bogată, continuă noul ambasador american.

„Știu că cetățenii Republicii Moldova vorbesc mai multe limbi, printre care rusă, ucraineană, găgăuză și altele. Și eu vorbesc rusa și aștept cu nerăbdare comunicarea cu toți cetățenii Moldovei în timpul deplasărilor mele prin țară”, a adăugat acesta.

În continuare, ambasadorul Hogan vorbește despre familia sa. „Sunt căsătorit cu Anny de 19 ani minunați și avem o fiică adolescentă Hannah. Împreună suntem încântați să vizităm frumoasele podgorii, sate și orașe. Și să ne bucurăm de tot ce oferă Moldova, inclusiv sarmale și mămăliga. Nouă ne place natura, precum și activitățile în aer liber. Întotdeauna suntem gata pentru aventuri”, a dezvăluit diplomatul.

„În calitate de ambasador, respect și admir tenacitatea țării dvs de a-și consolida independența și a construi o societate democratică, stabilă și prosperă. Statele Unite au fost și rămân un partener și un prieten devotat al Moldovei”, își încheie mesajul noul ambasador al SUA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: