image
Sursa foto: border.gov.md

Actele false, tot mai des întâlnite la Aeroport; Încă două cazuri, raportate de polițiștii de frontieră

În cadrul controlului suplimentar la trecerea frontierei de stat, polițiștii de frontieră au depistat doi pasageri cu documente falsificate. Ambii călători s-au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute, în Aeroportul Internațional Chișinău, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Prima persoană documentată este pasager al cursei „Istanbul-Chișinău” care a prezentat acte de călătorie pretins a fi eliberate de autoritățile italiene. Străinul de 42 de ani s-a apropiat la ghișeul de control al pasagerilor aflați în tranzit.

Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au observat că documentul nu corespunde originalului, conținând indici vădiți de falsificare. În context, străinului i-a fost întreruptă călătoria și conform procedurilor legale, a fost returnat în țara de pornire.

Cetățeanul Republicii Moldova deținea o carte de identitate românească, vădit falsificată. Polițiștii de frontieră au depistat conaționalul printre pasagerii sosiți cu ruta „Paris-Chișinău”. Moldoveanul de 29 de ani s-a legitimat în baza unui titlu de călătorie. Ulterior, în rezultatul supunerii persoanei unor verificări mai amănunțite, efectuate în scopul garantării legalității traversării frontierei de stat, polițiștii de frontieră au depistat actul românesc cu indici de falsificare.

Documentele au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. Cercetările continuă în ambele cazuri sub aspectul comiterii unei infracțiuni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: