image
Sursa foto: digi24.ro

O eroare de pilotaj, principala cauză a prăbuşirii unui avion FlyDubai în Rusia în 2016

O eroare de pilotaj şi o posibilă dezorientare a echipajului din cauza vremii nefavorabile au dus la prăbuşirea unui avion de pasageri al FlyDubai în Rusia, în 2016, potrivit unui raport dat publicităţii marţi de Comisia de aviaţie interstatală din Rusia, relatează Agerpres.

Avionul Boeing 737-800 din Dubai, operat de linia aeriană FlyDubai, s-a prăbuşit în primele ore ale zilei de 19 martie 2016, pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, la a doua tentativă de a ateriza. Toţi cei 62 de oameni aflaţi la bord au murit.

„Accidentul aerian fatal s-a produs în timpul celui de al doilea survol, din cauza unei configuraţii incorecte a aparatului de zbor, a pilotajului echipajului şi a pierderii ulterioare a conştientizării situaţiei de către comandant pe timp de noapte”, se menţionează în raport.

Documentul mai notează că vremea rea şi turbulenţele locale periculoase au fost şi ele factori care au determinat prăbuşirea.

„Asta a dus la o pierdere a controlului avionului şi la impactul său cu solul”, se mai menţionează în raport.

Avionul Boeing 737 era pilotat de către comandantul aeronavei la momentul prăbuşirii, a stabilit investigaţia.

Răspunzând uneia dintre cele mai mediatizate preocupări după prăbuşire, raportul menţionează că piloţii au beneficiat de odihnă suficientă înainte de zbor, dar notează că posibila oboseală „operaţională” a echipajului pe măsură ce zborul a progresat a fost probabil un factor care a contribuit.

În accidentul aerian din Rusia a fost implicat un avion Boeing 737-800, predecesorul aparatului Boeing 737 MAX, care rămâne consemnat la sol după două prăbuşiri fatale în ultimele 13 luni. Avionul Boeing 737-800 nu avea softul MCAS implicat în acele prăbuşiri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: