image
Sursa foto: IGSU

Celulă de Criză la Otaci: Blocul prăbușit ieri va fi demolat

Blocul cu nouă etaje de la Otaci, Ocnița, prăbușit parțial aseară, în jurul orei 21:30 va fi demolat. În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor. Potrivit constatărilor preliminare, la edificarea construcției au fost admise încălcări.

Înainte de prăbușirea blocului, s-a reușit evacuarea celor 46 de locatari, dintre care 11 copii. Aceștia la moment sunt cazați la rude și cunoscuți.

În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor.

Comisia a restricţionat accesul la construcţia avariată pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor.

Zona va fi securizată de organele de drept, iar la faţa locului se va afla permanent ambulanţă medicală.

Totodată la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind trenul pentru demolare.

Potrivit informaţiei IGSU la faţa locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Construcția blocului a început în anii ’80 și s-a finalizat după 1990. Potrivit constatărilor preliminare, la edificarea construcției au fost admise încălcări, dar nu se poate spune cu exactitate dacă acestea au dus la prăbușirea imobilului. Se cunoaște că în urma ploilor torențiale din ultima perioadă subsolul blocului a fost inundat, transmite IPN.

Piotr Grosu, specialist în construcții din cadrul Primăriei Otaci, a declarat că oamenii au semnalat, încă acum câteva zile, fisuri în pereții casei. Specialiștii au efectuat verificări și le-au recomandat să părăsească imobilul. Ieri, după efectuarea verificărilor suplimentare, administrația orașului a dispus evacuarea forțată a locatarilor. Sinistrații au plecat, în mare parte, pe la rude. Câteva persoane au fost cazate temporar în școala din localitate, unde li se asigură alimentație, apă și alte produse necesare.

IGSUIGSU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: