image
Sursa foto: Getty Images

Mbappe îi scoate pe Messi și pe Ronaldo din calculele pentru Balonul de Aur

Kylian Mbappe, noua vedetă a fotbalului francez, a recunoscut că argentinianul Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo rămân cei mai buni fotbalişti ai lumii, însă nu crede că vreunul dintre ei va fi câştigătorul Balonului de Aur în acest an.

"Nu cred că vreunul dintre cei doi va câştiga Balonul de Aur în acest an, pentru că este un an de Cupă Mondială. Iar Cupa Mondială are prioritate", a declarat Mbappe într-un interviu acordat AFP.

Întrebat dacă a sosit timpul să se deschidă o nouă pagină, după un deceniu de dominaţie necontestată a lui Messi şi Ronaldo, internaţionalul francez a răspuns: "Nu, pentru că se va termina doar atunci când va exista cineva care va face mai mult. Însă nu există nimeni pentru moment".

"Dacă vorbim de jucător în stare pură, nu există încă nimeni mai bun decât ei. Anul acesta, tot cei doi sunt cei mai buni. Messi va încheia anul drept cel mai bun marcator european, iar Ronaldo este cel mai bun marcator din Liga Campionilor", a subliniat jucătorul lui PSG, campion mondial cu selecţionata Franţei în această vară.

Mbappe, care va împlini 20 de ani pe 20 decembrie, se numără printre principalii pretendenţi la câştigarea Balonului de Aur, atribuit anual celui mai bun jucător al planetei fotbal şi care va fi decernat pe 3 decembrie.

El consideră că are "toate ingredientele" necesare pentru a câştiga prestigiosul trofeu şi consideră că a făcut pentru asta tot ceea ce a stat în puterea sa. "Nu pot vota eu în locul oamenilor", a adăugat francezul râzând.

"Cred că un Balon de Aur se decide pe baza faptelor marcante dintr-un an. Suntem într-un an de Cupă Mondială, deci este sigur că această competiţie va cântări cel mai mult. Apoi, contează de asemenea întregul an. Am avut un debut foarte bun de sezon, aşa că vom vedea ce se va întâmpla", a mai spus Mbappe, precizând că "ar fi păcat" dacă câştigătorul trofeului nu ar fi un fotbalist francez.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: