image
Sursa foto: AFP

Cum arată prima felicitare de Crăciun; A fost tipărită acum 176 de ani

Prima felicitare de Crăciun din lume a fost tipărită în 1843, fiind concepută de Henry Cole şi ilustrată de John Callcott Horsley. În prezent, felicitarea este expusă la Muzeul Charles Dickens din Londra.

Felicitarea înfăţişează o familie reunită în jurul unei mese festive, servind câte un pahar de vin şi conţine mesajul: „Un Crăciun Fericit şi un An Nou Fericit şi vouă!”.

Cartea poştală a fost trimisă de un fiu părinţilor săi. Dintre cele 1.000 de exemplare tipărite iniţial, au supravieţuit doar 21, scrie Agerpres care citează Press Association.

Felicitarea a fost tipărită în 1843, anul în care Dickens, unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi al literaturii victoriene, a publicat nuvela ”A Christmas Carol” (”O poveste de Crăciun”), al cărei protagonist, Ebenezer Scrooge, îşi schimbă atitudinea după ce primeşte vizita spiritelor Crăciunului trecut, prezent şi viitor.

Dickens şi Cole au creat în același timp, fără să ştie unul de existenţa celuilalt, dar contribuind amândoi la conturarea tradițiilor populare din preajma Crăciunului.

AFPAFP

Noutăţile partenerilor

comentarii: